Dr. Yaniv ErlichTudományos Vezérigazgató
background
Previous page Next page
Beginning of quote:A MyHeritage genetikai és genealógiai adatállományai egyedülálló nézőpontot hoznak létre az emberi genom táján. Ez lélegzetelállító End of quote.
Dr. Yaniv Erlich egy világhírű DNS-tudós, aki számos publikációval rendelkezik a Természet és Tudomány területén. A MyHeritage-ban a Yaniv felügyeli a DNS tudományos kutatásának és innovációjának minden aspektusát, amely a MyHeritage DNS gerince. Yaniv első együttműködése a MyHeritage-ell 2012-ben történt meg, miközben egy olyan projektet dolgozott ki, amely a Geni-ben található világörökséget úttörőként használja fel a tudományos kutatás számára. Értékelve a vállalat tudományos kutatás iránti elkötelezettségét, 2016-ban Yaniv a MyHeritage tanácsadójaként a MyHeritage DNS elindításának előkészületei során felbecsülhetetlen értékű szakértelmet nyújtott. 2017. februárjától csatlakozott a céghez, mint vezető tudományos tisztviselő.

Mielőtt csatlakozott volna a MyHeritage-hez, a Yaniv megalapította a DNS.land-ot, mint a Columbia Egyetem Számítástudományi és Számítástudományi egység professzora, valamint a New York-i Genome Center-ben dolgozott. Ő volt korábban a fő kutató és a Whitehead Fellow az MIT Whitehead Intézetében.

Yaniv, a Nature.com nevű genomi hacker volt az első, aki tömeges genetikai elemzést végzett. Felismerte az emberi genetikát, a családtörténet autentikus ábrázolásában. Yaniv elvégezte Ph.D. A Cold Spring Harbor Laboratóriumban a Watson Biológiai Tudományok Doktori Iskolájában 2010-ben számos díjat nyert, köztük a Burroughs Wellcome Karrier Díjat (2013), a Harold M. Weintraub Díjat (2010), a DRAPA Fiatal Karát Díjat (2017) és az IEEE / ACM-CS HPC díjat (2008). A 2010-es "Holnap" PI-csapat egyikeként is elismerték a Genome Technology-t.

Azon ritka pillanatokban amikor nincs a laboratóriumában, Yaniv élvezi a tájfutást és két gyermekével tölti az időt.