MyHeritage DNS Egészség csomag
Csak$99‎
$199‎
+ szállítás

Genetikai kockázati jelentések

Felmérheti 42 betegség kockázatát, és 19 genetikai kockázatjelentéseket kaphat

Csak$99‎
$199‎
+ szállítás

Fedezze fel genetikai kockázatát

A legtöbb egészségügyi állapotot a nem genetikai tényezők, például életmód és környezet, valamint a DNS-tesztje által meghatározott genetikai tényezők kombinációja okozza. A genetika egészségre gyakorolt hatását genetikai kockázatnak nevezzük.

A genetikai kockázatjelentések kimutatják, hogy csökkent, átlagos vagy fokozott genetikai kockázattal rendelkezik bizonyos betegségek kialakulására. A kockázati szint ismerete segít megalapozott döntések meghozatalában az egészségi állapota kezelésével kapcsolatban.

A Genetikai kockázatjelentések 19 betegségre vonatkozóan elérhetőek, többek között:

 • Örökletes BRCA1/BRCA2 mellrák
 • Késői Parkinson-kór
 • Késői Alzheimer-kór
 • Crohn-betegség
 • Lisztérzékenység
 • Korral összefüggő makuladegeneráció
 • Örökletes hemokromatózis
 • Alfa-1 antitripszin hiány
 • Örökletes trombózis képződési hajlam
 • G6PD-hiány

Korszakalkotó poligén egészségügyi jelentések

A MyHeritage jelenleg 5 poligénes kockázati jelentést kínál

Bizonyos betegségek, például a szívbetegség esetén a kockázatot a több gén variánsainak kombinációja határozza meg. Ezeket a betegségeket poligén betegségeknek nevezzük. A MyHeritage poligén kockázati pontszámokat dolgozott ki a szívbetegségekre, a mellrákra és a 2. típusú cukorbetegségre, és az egyike az első vállalatoknak, amely ezeket a jelentéseket elkészíti.

Több ezer variánst elemzünk a teljes genomjában és az elemzések eredményeit összesítjük, hogy minden egyes betegségre kiszámoljuk a poligén kockázati pontszám (PRS) értéket. A PRS a legátfogóbb megközelítés a poligén betegségek genetikai kockázati pontszámainak becsléséhez.

Minta
Az egyes betegségekre vonatkozó genetikai kockázatjelentés a következőket tartalmazza:
Egy betegség kockázati szintje
Megtudhatja, hogyan viszonyítható kockázati értéke az átlagos lakosság értékéhez.
Hogyan határozták meg az eredményeit
Megmutatja, mely változatokat elemezték és találták meg a DNS-mintájában.
Mit tehet az eredményekkel
Javaslatok arra vonatkozóan, hogy kivel lépjen kapcsolatba az eredmények további megbeszélése érdekében.
A betegséggel kapcsolatos információk
Tudjon meg többet, beleértve azokat a tüneteket és életmód-tényezőket, amelyek befolyásolhatják a kockázatot.
Bízzon benne, hogy jó kezekben van
A tesztje egy független orvos által végzett felülvizsgálatot is tartalmaz. A teszt elvégzése előtt kérdőívet kell kitöltenie az kórtörténetére vonatkozóan. Válaszát egy orvos bizalmasan felülvizsgálja. Az eredmények elkészülte után a PWNHealth klinikai csapata áttekinti a jelentéseket, és eldönti, hogy javasolt-e genetikai tanácsadás. Ha genetikai tanácsadás javasolt, ez a PWNHealth szolgáltatás részét képezi.
Technológiánk és standardjaink

A DNS elemzésére fejlett technológiát használunk - egy egyedi tervezésű Global Screening Array formátumú chipet, több százezer stratégiailag kiválasztott szondával, a legnagyobb mennyiségű genetikai variánsok leolvasásához. Az új chip lehetővé teszi számunkra, hogy további betegségeket tartalmazó jelentéseket vezessünk be, anélkül, hogy a jövőben új DNS-mintát kellene gyűjteni.

Adatvédelem

Adatai biztonsága és bizalmassága legfontosabb prioritásunk. A DNS-elemzést az Egyesült Államokban CLIA-tanúsítvánnyal, CAP-akkreditációval rendelkező laboratóriumban végzik, biztosítva adatai biztonságos és szakszerű kezelését és tárolását. A DNS-adatokat többrétegű titkosítás védi, és azokat biztonságos szervereken tárolják.

A GINA (a genetikai információs megkülönböztetésmentességről szóló törvény) védelmet biztosít az Ön számára, a genetikai információi alapján, a munkáltatók és az egészségbiztosítók részéről történő megkülönböztetés ellen.
 • Ön rendelkezik saját adatai felett, és bármikor véglegesen letörölheti azokat.
 • Adatait soha nem osztjuk meg harmadik féllel az Ön kifejezett hozzájárulása nélkül. A jelentéseit megosztjuk a PWNHealth vállalattal annak érdekében, hogy a tesztjét egy orvos felülvizsgálja.
 • Mi vagyunk az egyetlen olyan DNS-vállalat, amely elkötelezte magát, hogy soha nem ad el adatokat a biztosítótársaságoknak.
Emlékeztetők

Az egészségügyi jelentés nem határozza meg, hogy van-e valamilyen betegsége, vagy ki fog-e alakulni valamilyen betegsége.

Ezek a jelentések csak a genetikai kockázatot értékelik. Nem veszik figyelembe a nem genetikai tényezőket, például a környezetet, az életmódot, az életkort vagy családtörténetet. Jelenleg a PRS-jelentések csak azok számára állnak rendelkezésre, akik elsősorban európai származásúak, mivel a tudományos adatok az adott etnikai háttérrel rendelkező személyekre korlátozódnak.

Ha az itt felsorolt genetikai betegségek valamelyike szerepel a saját vagy családja kórtörténetében, javasoljuk, hogy konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával az átfogó szűrés megvitatása céljából.

Letilthatja az olyan gyógyíthatatlan betegségekre vonatkozó jelentéseket, mint az Alzheimer-kór és Parkinson-kór, ha nem szeretné tudni az eredményeket. Ezeket a jelentéseket bármikor megnézheti az adatvédelmi beállításainak megváltoztatásával.