Vissza

Tudom-e importálni a családfámat a Ancestry. com oldalról ?

Igen, amennyiben régebben készitettél családfát a Ancestry.com oldalon vagy a  Family Tree Maker (Ancestry’s family tree software) programmal akkor azokat importálni tudod a Myheritage.com -ra. Amennyiben a Myheritage oldaladra kivánod importálni a családfádat, akkor szükséged lesz a GEDCOM file-ra. Rengeteg lehetőséget találhatsz az interneten arról ,hogy hogyan nyerheted ki a GEDCOM  file-t a Ancestry.com oldalról vagy a

Mit jelent az expressz szállítás ?

Az expressz poszter szállítási lehetőség csak bizonyos országokban érhető el. Amennyiben az expressz szállítási lehetőséget választod a fizetési oldalon, akkor az elkészült posztert már pár napon belül megkaphatod a normálisan  pár hetes kíszállításhoz képest. Itt tudod követni a poszter megrendelésedet.

Hogyan tudom követni a poszter rendeléseimet?

A poszter rendelések követéséhez lépj a Családfa > Diagramok & könyvek menübe. Ott kattints a My Poster Orders-re ahol láthatod a MyHeritage.com oldalon rendelt posztered készültségi szintjét.  

Meg tudom-e cserélni az albumaimban szereplő fényképek sorrendjét?

Az online fényképalbumba feltöltött fényképek sorrendjét itt tudod megváltoztatni : lépj a Fényképek   > Családi fotók   menüpontra, majd lépj be abba az albumba ahol változtatni szeretnél. Az albumon belül egy bal egér folyamatos lent tartásával meg tudod fogni a fényképet, és át tudod azt helyezni egy másik helyre az albumon belül. A legfelső fénykép lesz az

Hogyan hozhatom át az adatokat egy másik genealógiai programból?

Online családi oldal: Ahhoz, hogy a családfádat egy másik genealógiai programból vagy családi oldalról a MyHeritage családi oldalra tudd tenni, egy GEDCOM fájlra van szükséged. GEDCOM fájl exportálása a legtöbb genealógiai programban vagy weboldalon általában egyszerűen megoldható. Ha segítségre van szükséged a  GEDCOM exportálásához a programból vagy weboldalról, kérj segítséget attól a vállalkozástól, melynek az oldalán

Miért nem látok rokoni kapcsolatokat az online családfámon?

A családfák, 5000 vagy kevesebb személlyel megmutatják az összes kapcsolatot ha kapcsolatban van a családfával. Az 5000 és 17000 közötti személyt tartamazó fák korlátozottak: *kapcsolatok egészen 20. fok távolságig a közvetelen ősök/leszármazottak esetére *kapcsolatok 2. fokik indirekt rokoni kapcsolatok esetére A 17000 főnél nagyob családfák jelenleg csak a közeli családot mutatják.

Miért nem kap a többi oldal tag Naptár értesítéseket?

Azért, hogy az oldal tagjai naptár értesítéseket kaphassanak a családi eseményekről a családfában, leírva a kapcsolatukat a többiekkel, egyeztetnie kell a családfával. Egy tag egyeztetésének lépései valakivel a családfán, a következők: Lépjen be családi oldalra. A Kezdőlap fülön válassza Az oldal tagjai menüpontot. Keresse meg a személy nevét, akinek kapnia kellene a naptár értesítéseket. A

Mik a Smart Matching™ Premium lehetőségei?

Smart Matches™ találatokat kapni, megnézni őket és összehasonlítani más családfákkal mindenkinek ingyenes. De az alábbi lehetőségek csak Premium és PremiumPlus élőfizetőknek engedélyezett: Expedited összehasonlítás, Consensus Page, találatok elfogadása vagy elutasítása, kapcsolatfelvétel más családfák tulajdonosaival, találatok beillesztése Family Tree Builder programba és képek és részletek kopírozása más családfákról, amik online készültek.

Hogyan másolhatok online Smart Match találatokat a családfámba?

Smart Match™ találatok másolása csak a Premium és PremiumPlus élőfizetéssel lehetséges. Másolni úgy lehet, ha rákattint a ‘Review match’-ra a honlapon. Ott látni lehet a lehetőséget ‘Copy and Edit details’. Választhat csak egyes adatok másolására, vagy minden részletre. Ha fénykép is van a találatban, annak másolata is lehetséges. Másolni a konszenzus oldalról (ahol a Smart Matches™

Hogyan utasíthatom el Smart Matches a honlapomon?

Elutasítás így történik: Válassza Smart Matches a Family tree gomb alatt. Keresse ki a személyt akihez a találatot el akarja utasítani, és kattintson a View Matches-ra. Ha biztos benne, hogy nem illik, utasítsa el. Ha nem biztos, kattintson a Review Match-ra és nézze meg az adatokat közelebbről. Ha közelebbi vizsgálat után úgy határoz, hogy nem

Mibe kerül a laminálás?

Laminálás csak bizonyos papír fajtákkal lehetséges. Pont ezért nem mindig jelenik meg az opció laminálásra. A laminálás ára függ a papír méretétől és típusától. Megtudhatja az árat, ha bepipázza az opciót – ha ott van – és láthatja az árkülönbséget. Rendelés előtt ezt ki is lehet iktatni.

Hogyan láthatom a táblázat rendeléseimet?

Ha eddigi rendeléseit szeretné látni, menjen Family Tree > Charts and Books és kattintson My Poster Orders-re:

Rendelhetek nyomtatást mindenféle diagramra és könyvformára?

Rendelni lehet táblázatnyomtatást minden diagramformára, ami egy lapon megjeleníthető. Jelenleg nincs lehetőség családkönyvet így kinyomtatni.

Letölthetem a családfámat egy CD-re, hogy profi nyomtatást készítetthessek?

A családfanyomtatáshoz először egy családfa diagramot kell készíteni. A legjobb megoldás egy egész családfára az Összesített diagram, mert ezen minden személy megjelenik, aki a családfán van. Az Összesített diagramról itt lehet tájékozódni. MyHeritage ajánl profi nyomtatást mindjárt a honlapról, tehát nem szükséges másolni és máshova vinni a táblázatot. Erről több információt itt lehet találni. Ha máshol szeretné a

Hol kaphatok kedvezményt a plakát nyomtatáshoz?

Ha kapott MyHeritage-tól egy nyomtatási kedvezmény kódot E-mailben, azt meg kell adni a rendelés felülvizsgálati oldalán:  

Hogyan érhetem el a családfáimat a családi oldalamon?

Mióta lehetőség van több családfa létrehozására is a MyHeritage oldalon, előfordul, hogy váltani kell a családfák között. A ‘Családfa’ fülre kattintva az alapértelmezett családfa jelenik meg. Ez vagy az első hozzáadott családfa vagy egy másik a  ‘Fák kezelése’ oldalon alapértelmezettként beállított családfa. Tehát, hogy éred el a többi családfát? Családfa nézetben a bal oldalon található

Útmutató jobb családfa táblázatokoz és könyvekhez

Mielőtt egy családfát felállít a honlapon, tanácsos fényképeket felrakni minden személyre – ha van. Legjobb ha a képek jó minőségű, nagy felbontású, .JPG formátumban vannak. Minél több adat van megadva, annál jobb, mint pl. születési, házassági és elhalálozási adatok. A családfa felállításához, vagy a könyv elkészítéséhez fel lehet használni a 18 különféle stílust, amit a

Lehet változtatni a táblázaton felállítása után?

Ha már a táblázat elkészült a honlapon, azon változtatni nem lehet. De lehet egy újat készíteni a kívánt változtatásokkal. S nem kell félni: nincs határa a táblázatok számának.

Hogyan nézhetem meg az elkészített táblázatot?

Egy elkészült táblázat nézetéhez menni kell ‘Family Tree’ > ‘Charts and Books’ és rá kell kattintani ‘My Charts’ feliratra: Keresse ki a táblázatot és kattintson ‘View PDF’ feliratra alatta.

Hogyan változtathatom meg a táblázat nevét, amit készítek?

A táblázat neve megváltoztatható (mielőtt elkészül): a Chart Zseniben le kell menni a 3. lépéshez. Ott lesz a lehetőség a név változtatására:

Milyen különféle stílusú táblázatot készíthetek a honlapomon?

A honlapon készíthet Közeli Család (Close Family), Ősök (Ancestor), Leszármazottak (Descendant), Kör Alakú (Fan), Mindenki Egyben (All-In-One), Csokornyakkendő (Bowtie) vagy Homokóra (Hourglass) táblázatot. A készítéshez tessék menni a Family Tree > ‘Charts and Books’. Válassza ki formát és kezdheti!  

Mi a különbség a családi oldal és a Family Tree Builder között?

Mi a családi oldal? A MyHeritage segítségével létrehozhatsz egy családi találkozóhelyet az interneten- a családi oldaladat, ahol közzéteheted a családfádat, ahová meghívhatod a családtagjaidat, hogy vegyenek részt az oldal szerkesztésében és segítsenek szerkeszteni a családfádat, ahol könnyedén oszthatsz meg fényképeket és ahol könnyen nyomon követheted a családi eseményeket, stb. A családi oldal létrehozása pár percet

Hogyan tekinthetem meg a teljes családfát az interneten?

Ha a fa kicsi, akkor a teljes fát megtekintheti. Amikor a fák nagyobbra nőnek, akkor kisebb ágakra osztjuk fel őket (a megtekinthetőség miatt). Ha a fája túl nagy ahhoz, hogy egy képernyőn meg lehessen tekinteni, akkor több lehetősége van, hogy a fában navigálhasson. Navigálhat az ágak ikonnak, amely egy személy felett jelenik meg a családfában:

Küldhetek jelszót az egyik családtagnak?

Ha a családi oldal egyik tagja elvesztette a jelszavát, akkor a www.myheritage.com oldalon kattintsanak az “Elfelejtettem a jelszavam” gombra. Egy automatikus e-mailt kapnak, amelyben utasítások vannak a családi oldal tagja számára a jelszó visszaállításához.

Miért nem tudom módosítani a fát, amelynek tagja vagyok?

A családi oldalak sok tagja segít a Webmesternek a fa létrehozásában, a saját családi águkra vonatkozó nevek megadásával. Így bővíthetik a Webmesterek a családfát és a családi oldal tagjai biztosak lehetnek benne, hogy a rájuk vonatkozó ág információi mindig frissek. Ennek ellenére a Webmester saját belátása szerint dönt arról, hogy engedélyezi-e a tagoknak a fa módosítását.

Ha valakit kinevezek Webmesternek, akkor az a személy mit tehet a fával?

Amikor létrehoz egy családi oldalt, akkor automatikusan az Oldal létrehozója és Webmester lesz. Ön az Oldal létrehozója és mindig Ön az, aki a MyHeritage üzeneteit vagy frissítéseit kapja, valamint a családi oldalra vonatkozó árengedményeket és a Smart Matches és Record Matches találatok üzeneteit. A családi oldal bármelyik tagját kinevezeheti Webmesterré. Mik a Webmester tényleges kiváltságai?

Hogyan módosíthatom a fa nevét, ha az interneten szerkesztem?

Ha a családfát az interneten, a családi oldalon szerkeszti, akkor a családfa nevét a Családfa fülön a Fák kezelése szakaszban módosíthatja. Kattintson a Családfa beállítások szerkesztése fülre. Változtassa meg a nevet és kattintson a Mentés gombra.

Küldhetek többszörös plakát rendelést?

Egy táblázatból több rendelés egyszerre lesz postázva. Ha több másolatot kér, válassza ki a másolatok számát az alanti ablakban: Többféle táblázatból külön-külön kell rendelni és azok külön lesznek postázva.  

Hogyan hivatkozhatok forrásra egy a családfámon található személynél az online családfámban?

Forrásmegjelöléshez egy a családfán található személy esetében, kattints a ‘Profil megtekintésére’ a személy kártyáján Válaszd a ‘Profil szerkesztését’ a bal oldalon! Kattints az  ‘Idézeteim forrása’ opcióra a forrás megadásához!

Hogyan adhatok hivatkozást, megjegyzést, fényképet egy tényhez a családfámban a családi oldalon?

Hivatkozást, megjegyzést, fényképet adhatsz egy személyhez kapcsolódó tényhez a családfádon a családi oldaladon a személy névjegykártyáján a ‘Profil megtekintése’ opció kiválasztásával. Válaszd a ‘Profil szerkesztését’ a bal oldali menüsoron. Itt megtalálod a “Minden tény” opciót az adott személyhez kapcsolódóan. Itt adhatsz hozzá új tényt és rengeteg tény kategória és típus közül választhatsz. Ha a hozzáadni

Hogyan adhatok meg új ténytípust az online családfámban?

Ha szeretnél hozzáadni egy tényt valakihez, de nincs az előre definiált tény típusok közt olyan, amelyik a tényedre illik, készíts magadnak új tény típust! Új tény kategóriát megadni igen egyszerű. Keresd meg a személyt, akihez tényt szeretnél hozzáadni! A bal oldali információs panelben válaszd a profil megtekintését az adott személynél! Kattints a “Profil szerkesztésére”! Válaszd

Szinkronizáltam egy projektet a Family Tree Builder-ből személyekre vonatkozó megjegyzésekkel, hol találom ezeket a családi oldalon?

Ha a  Family Tree Builder-ből személyekhez kapcsolódó megjegyzésekkel együtt szinkronizáltál egy projektet, a megjegyzések megtalálhatók a személy profiljában az Életrajz részben.

Hogyan adhatok fényképet a névjegykártyákhoz az online családfámban?

Személyes fénykép hozzáadásához (a kis fénykép, ami családfán megjelenik a személy mellett), kattints a kék + jelre a sziluetten, vagy használd a Hozzáadás linket a névjegykártyán. Keresd meg a fényképet a számítógépen, kattints a Mentésre, és már kész is. A családfa a személyes fényképek révén sokkal színesebb és élettel telt lesz.

Adhatok- e webes tartalmat a családfámhoz?

Igen, adhatsz webes tartalmat a családi oldaladon valakinek a profiljához a családfádban. Ehhez menj a megadott személy profiljára az alábbi módok egyikén: – Menj a Családfára > keresd meg a személyt a családfán,kattints a kártyájára, és válaszd a Profil megtekintését. VAGY – Menj a Családfa > Személyek menüre, majd keresd meg a személyt a listában,

Hogyan törölhetem a családfámat a családi oldalamról?

Ha a Family Tree Builder alkalmazásban szeretné töröli a családfát, akkor kérjük olvassa el az arra vonatkozó cikket: Hogyan törölhetem a családfámat a Family Tree Builder alkalmazásból? Jelentkezzen be és lépjen be a családfába. A Családfa fülön válassza ki a Fák kezelése pontot. Kattintson a Törlés gombra. Click to zoom

Hogyan hívhatok meg újra egy már meghívott személyt másik e-mail címmel?

Ha hibás e-mail címmel hívta meg az Oldal egyik tagját, és a Tag még sosem látogatta meg a Családi oldalt, akkor itt elolvashatja, hogy mit tegyen az újra meghíváshoz: Menjen a családi oldalra és kattintson a következő pontra: Kezdőlap > Az oldal tagjai Keresse meg azt a személyt, akit újra meg szeretne hívni és kattintson

Hogyan fogadhatom vagy utasíthatom el a tagságigénylést?

Ha valaki szeretne tagja lenni a Családi oldalnak és Ön szeretné elfogadni az igénylést, akkor: 1. Jelentkezzen be a családi oldalra. 2. Kattintson a Kezdőlap > Az oldal tagjai pontra. 3. Keresse meg a tagságigénylést, amelyet szeretne elfogadni és kattintson az “Igénylés megtekintése” pontra. 4. Kattintson az “Elutasítás” vagy “Elfogadás” gombra, aszerint, hogy mit szeretne

Hogyan egyesíthetem az ismétléseket az online családfámban?

Ha egy személy a családfádban véletlenül kétszer szerepel, egyesítheted őket a Kapcsolat hozzáadása/ törlése funkcióval. Erről az alkalmazásról itt olvashatsz: Hogyan használjam a Létező személyhez ad/ Kapcsolat eltávolítása funkciókat az online családfámon? Íme a teendők, ha egy személy kétszer szerepel a családfádban: 1. Menj arra a névjegykártyára, amely a legkevesebb információt tartalmazza, és szüntesd meg

Áthelyezhetem- e a családfámat egyik családi oldalról a másikra?

Ha a családfádat a Family Tree Builder- ben készíted, igazán egyszerű a családfádat egy másik családi oldalra szinkronizálni. Innen megtudhatod, hogyan kell másik családi oldalra szinkronizálni a családfádat: Hogyan győződhetek meg róla, hogy a megfelelő családi oldalra szinkronizálok? Ha a családfádat online, a családi oldaldon szerkeszted, először exportálnod kell a családfád GEDCOM fájlját, majd importálni

Egyesíthetek-e három családfát?

Tetszőleges számú családfa egyesíthető. Egy családfa marad az eredeti családfa, a többi pedig ebbe a fő családfába olvad bele. Az egyesítés végrehajtható a Family Tree Builder-ben, itt találod ennek részletes leírását. Felhívjuk a figyelmet, hogy az egyesítés funkció nem ismeri fel az ismétlődéseket. Érdemes a beolvasztani kívánt családfán először  a Csoport exportálása alkalmazást használni, hogy

Hogyan változtathatom meg egy Family Tree Builder-ből szinkronizált családfa nevét a családi oldalon?

Ha a családfádat a Family Tree Builder-ből szinkronizáltad (tetted közzé), akkor a nevét a Family Tree Builder-ben kell megváltoztatnod, majd ismét szinkronizálni. Itt megtudhatod, hogyan változtathatod meg családfád nevét a Family Tree Builder-ben.

Hogyan tudok családfát importálni a Geni-ből?

Ez a bejegyzés ismerteti, hogyan exportálja a családfáját a Geni.com webhelyről, majd hogyan importálja azt a MyHeritage.com webhelyre. 1. Jelentkezzen be a Geni.com webhelyre. 2. Kattintson a ‘Család’ > ‘Családfa megosztása’ > ‘GEDCOM Export – Export’ gombra (ahogyan a lenti képen látja). 3. A Geni lehetővé teszi, hogy a  ’vér szerinti rokonokat’, ‘felmenőket’  vagy ‘utódokat’

Miért nincs lehetőségem Családi könyvet (könyv jelentés) készíteni az oldalamon?

A Családi könyv (könyv jelentés) a következő nyelveken érhető el: angol (US) angol (UK) olasz holland norvég portugál brazil portugál svéd német spanyol francia Amennyiben családfája nem ezen nyelvek valamelyikén készült el, úgy nem fogja látni a létrehozás lehetőségét a családi oldalán.

Választhatom azt, hogy a Family Tree Builder családfám ne kerüljön szinkronizálásra a családi oldalamon lévő családfával?

Igen, dönthet úgy, hogy nem szinkronizálja a családfáját a MyHeritage-nél lévő családi oldallal. Azonban a Family Tree Builder családfákat arra terveztük, hogy szinkronizálásra kerüljenek a családi oldallal, és ezáltal a legnagyobb élményt nyújtsák. Ha úgy dönt, hogy nem szinkronizál, számos, a programba beépített szolgáltatást nem tud teljes körűen használni, mint pl. Smart Matching, Records Matching,

Hogyan tudok új családfát hozzáadni a családi oldalamhoz?

Amennyiben Ön Family Tree Builder felhasználó, kérjük tekintse meg a következő GYÍK-ot:  Hogyan szinkronizáljam a családfámat? Amennyiben már rendelkezik családfával a családi oldalán, és újat szeretne hozzáadni, jelentkezzen be a családi oldalra a Családfa fülön, és válassza a Fák kezelése menüpontot. Jobb oldalon, a családfák listája fölött használja a Családfa hozzáadása linket. A következő oldalon

Hol nézhetem meg, és hogyan adhatok forrásokat a családfámhoz a családi oldalon?

Amennyiben a családfát a Family Tree Builder-ből publikálta, és az tartalmaz forrásokat, úgy egy új, Források fül jelenik meg a Családfa menün belül. Itt találja meg a már létező forrásokat, valamint itt adhat hozzá újakat. Hozzáadhat és leválogathat forrásokat a családi oldalon található családfáknak megfelelően. Amennyiben még nincsenek források az oldalán, lépjen be egy, a

Miért nem tudok HTML kódot hozzáadni?

A Profil szakasz nézetben van egy opció, amellyel HTML web kódot adhat hozzá, hogy a profiljában linkként megjelenjen. Néhány jelzőt és nem megfelelő tartalmat biztonsági okokból letiltottunk.

Mi az új, fejleszetett profil lényege?

A családfájában minden szeméynek van egy összes információt egy oldalon tartalmazó fejlesztett profilja. Az új profil oldalon láthatja a személyre vonatkozó életrajzi adatokat, fotókat és a közeli családtagok listáját, amely azok fejlesztett profiljára mutat. Részletes életrajzi adatokat is beírhat. Megadhat további neveket, úgymint beceneveket, korábbi neveket vagy vallásos neveket; megadhat házassági adatokat (polgári házassági adatokat

Hoyan módosíthatom a címem a profilomban?

Ha a profiljában módosítani szeretné a címét, akkor menjen Az oldal tagjai szakaszhoz a Kezdőlapon. A  családi oldal tagjai listán megjelenő címet módosíthatja, ha a Tovább… linkre kattint: Ezután válassza ki a Cím szerkesztése pontot: Adja meg a helyes címet és kattintson a Mentés gombra.

Hogyan törölhetek egy megjegyzést az online családfámból?

Ha szerkeszti az online családfáját, akkor a megjegyzöseket a személy profilján törölheti. Kattintson a Családfa linkre és keresse meg a fában azt a személy, akire vonatkozó megjegyzéseket törölni szeretne. Kattintson a Profil megtekintése linkre a bal oldalon, majd a Profil szerkesztése linkre. Kattintson a Minden tényem szakaszra és keresse meg azt a tényt, amelyre a

Hogyan módosíthatom az üdvözlő szöveget a honlapomon?

Kattintson a “Szöveg szerkesztése” linkre az Üdvözlő szöveg ablak jobb felső sarkában. A szöveg tetszőleges módosításához használja a szövegszerkesztőt. A módosítások mentéséhez kattintson a Mentés linkre.

Megtervezhetem a saját honlapomat a családi oldalon?

Pillanatnyilag nem támogatjuk a személyre szabott honlapokat, amelyek lehetővé tennék az egyéni tervezést. Az ötletei viszont érdekelnek minket, ha van egy jó ötlete a honlap tervezés engedélyezésével kapcsolatban, akkor írja meg a Termék támogató fórumunkban.

Hogyan módosíthatom a családi oldalon a fényképemet?

Ha szeretnéd lecserélni a családi oldalon a fényképedet, amely a jobb felső sarokban látható, az Üdvözlő üzenetedtől jobbra, akkor kattints a Fénykép csere opcióra. Keresd ki a számítógépedben azt a fényképet, amelyiket fel szeretnéd tölteni, válaszd ki és kattints a Feltöltés gombra.

Hogyan cserélhetem le az Üdvözletben használt fényképemet?

Ha le szeretné cserélni az Üdvözletben megjelenő fényképét, akkor kattintson a Szöveg szerkesztése felületre az Üdvözöljük ablakban: Vagy kattintson a nevére > Oldalbeállítások linkre a képernyő jobb felső sarkában: Kattintson a Kezdőlap linkre. A képernyő alján megtalálja a Csere gombot a fénykép lecseréléséhez:

Miért nem jelenik meg az oldalam tagjaihoz fűződő kapcsolatom, amikor egy névre húzom az egeret a családi oldalon?

Amikor személyeket ad a családjához, akkor azok kapcsolódási szintje automatikusan kiszámításra kerül. Ez a kiváló funkció lehetővé teszi, hogy megtekinthesse a családi oldala tagjaihoz fűződő kapcsolatát az oldalán található “Újdonságok” szakaszból. Csak húzza az egeret egy név fölé, ha érdekli a hozzájuk fűződő viszonya. Ha a családi oldala tagjainak egyike neve fölé húzza az egeret,

Miért látok a személy profil oldalán eltérő információt?

Előfordulhat, hogy eltérő információ jelenik meg és/vagy különböző szerkesztési lehetőségei vannak attól függően, hogy milyen összefüggésben tekinti meg a profilt. Van egy nyilvános profilja, amit mindenki láthat. Kattintson a Nyilvános profil oldalra, hogy megtekinthesse, hogy mi az, amit a többiekkel is megoszt. Ha olyan oldalon tekinti meg egy profilját, amelyiknek tagja, akkor lehet, hogy a

Mi az a vendégkönyv?

A vendégkönyv a MyHeritage családi oldalakon megjelenő olyan hely, ahová a családtagok vagy vendégek hozzászólásokat írhatnak. Olyan, mintha a családi oldal naplója lenne. Ha Ön az oldal Webmestere, akkor a vendégkönyvet az Oldalbeállítások menüben a Tartalom fülön kapcsolhatja be.

Hogyan kereshetek családi oldalakat?

A MyHeritage oldalon a SuperSearch funkcióval, a MyHeritage szuper kereső eszközével kereshet családi oldalakat. A családi oldal keresőt a MyHeritage családi oldalak gyűjteményben, a Családfák kategóriában találja.

Hogyan léphetek egy másik családi oldalamra, ha több, mint egy oldalam van?

Ha több, mint egy családi oldala van, akkor egyszerűen húzza az egeret a családi oldala neve fölé (annak az oldalnak a neve, amelyet jelenleg megjelenít). Egy legördülő menüben olvashatja az összes oldal nevét, amelynek Webmestere vagy tagja. Válassza ki azt az oldalt, amelyet szeretne meglátogatni és kattintson a nevére.

Hogyan találhatom meg a régi családi oldalamat, amihez már nincs hozzáférésem?

Ha biztos abban, hogy a MyHeritage oldalon van egy családi oldala, de nem tudja, hogyan találja meg, akkor a következő lehetőségek közül választhat: 1. A beérkező e-mailek fiókban keresse meg a MyHeritage oldalról kapott összes e-mailt, amely tartalmazhatja a családi oldalra mutató linket. Ezek lehetnek üdvözlő e-mailek, Smart Match vagy Record Match találatokra vonatkozó figyelmeztetések,

Miért látom a “privát” szót a személyek neve helyett a családfán?

Ha a “privát” szót látja a családfán az élő személyek neve helyett, akkor az oldalt úgy tekinti épp meg, ahogyan egy vendég látná. Ennek módosítására jelentkezzen ki, majd jelentkezzen be újra. Ennek meg kellene oldania a problémát.

Átalakíthatom- e a Family Tree Builder családfámat online szerkeszthetővé?

A Family Tree Builder 7.0-val a Family Tree Builder családfák online szerkeszthetővé tehetők az oldal tagjai számára.  A Family Tree Builder családfák szinkronizálásra kerülnek a családi oldalon, így a tagok csak láthatják, de a szerkesztés a Family Tree Builderben történik és nem a családi oldalon. Ha online szerkeszthető családfát szeretnél, tedd a következőt: – Nyisd

Hozzá adhatok- e valakit az oldal adminisztrátoraként?

Lehetőség van rá, hogy egy tagot az oldal adminisztrátorává léptess elő, ha segítséget szeretnél az oldal kezelésében. Ehhez először jelentkezz be az oldalra és menj a Kezdőlap> Oldala tagjai menüre, majd kattints a kívánt személyre a profilja megtekintéséhez. Ha nem találod a személyt, bizonyosodj meg róla, hogy meghívtad az oldaladra tagnak: Hogyan hívhatok meg tagokat a

Korlátozhatom, hogy ki változtathatja meg az információkat a családi oldalamon?

Amennyiben a családfát online készíti, alapbeállításként a családfát (és az egyéb tartalmakat) az oldal kezelője és az oldal tagjai szerkeszthetik. Ha családfaszoftverünket használja a családfaépítéshez, alapbeállításként a családfa nem szerkeszthető online, de az oldal tagjai adhatnak tartalmakat a családi oldalhoz. Amennyiben szeretné megváltoztatni a tagok lehetőségeit arra vonatkozóan, hogy információkat adhassanak a családfához, kövesse ezeket

Hozzáadhatok Krisztus előtti dátumokat a családfához?

Krisztus előtti dátumok megadására mind a Family Tree Builder-ben, mind az online családi oldalon szerkesztett családfa esetében lehetőség van. Azonban ezek a dátumok szabad szövegként lesznek figyelembe véve, így nem használhatóak életkorok számítására, vagy családi statisztikák adataként.

Hogyan tudom megváltoztatni a testvérek sorrendjét a családfán?

A testvérek elrendezése a családfán a születési dátum szerint történik (amennyiben megadta a családfán a születési dátumokat). Amennyiben nincsenek születési dátumok, a testvérek sorrendjének meghatározása a családfára történő rögzítésük alapján történik. Amennyiben családfáját a Family Tree Builder-ben szerkeszti, használhatja a Gyermekek kezelése menüt a a testvérek sorrendjének beállításához a programban (ez a beállítás nem érvényes

Mik az újdonságok az Új Bővített Smart Matches™ találatokban?

A Smart Matches™ nemrégiben megjelent fejlesztései a Smart Matches™ bemutatásának komplett nagyjavítását tartalmazzák, valamint új, prémium szolgáltatásokat a sokkal hatékonyabb találatok szervezésére és áttekintésére. Az új Konszenzus Oldal (képernyőkép megtekintése itt) az összes Smart Matches™ találatból származó adatot csoportosítja – átfogó képet adva minden személyről. A Konszenzus Oldal lehetővé teszi, hogy átugorja az egyedi családfákkal

Hogyan tudom megváltoztatni a bázisszemélyt az online családfámon?

Alapértelmezésként a családfa arra a személyre fókuszáltan jelenik meg, aki aktuális felhasználóként (regisztrált tag) be van jelentkezve és épp megtekinti a családfát. Annak érdekében, hogy beazonosítsa a felhasználót, vagy az oldal tagjának felhasználóját a családfán, kérjük tekintse meg ezt a GYÍK bejegyzést: Hogyan kapcsolhatom össze magam a családfámmal az oldalamon? Ha szeretné megváltoztatni ezt az

Hogyan szedhetem részekre a már létező családfámat, ha online szerkesztem?

Lehetőség van a családfa két vagy több ágra bontására a Family Tree Builder szoftver segítségével. Először, ha még nem tetted, töltsd le a  Family Tree Builder-t ingyen itt. Majd nyisd meg a böngészőt és lépj be a családi oldaladra a  MyHeritage.com- on . A családi oldalon menj a Családfa fülön a Családfák kezelése menübe. A

Hol tudom megnézni, hogy mikor jár le az oldalam előfizetése?

A családi oldala előfizetésére vonatkozó információt az Oldalbeállítások menüelem Oldalhozzáférés pontjában találja. Kattintson a felhasználói fiókra a képernyő jobb felső sarkában, és válassza az Oldalbeállításokat. Az Oldalhozzáférés lapfülön láthatja mennyi idő van még hátra az előfizetéséből, mekkora tárhelyet használt már fel, stb.

Miért nem találom a most elkezdett családfámat?

Ha nem találod a családfádat, ellenőrizd a következőket: 1. Milyen e-mail címmel regisztráltál? Be vagy- e jelentkezve? Ahhoz, hogy az általad készített oldal és családfa adminisztrátoraként dolgozhass,  be kell bejelentkezned a regisztrált e-mail címeddel és jelszavaddal. 2. Megvan- e a regisztációdkor kapott e-mail? A MyHeritage.com oldalra való regsiztráció után kapsz egy e-mailt a bejelentkezési adatokkal

Hogyan tudok elmenteni egy diagramot PDF fájlként?

A családi oldalán létrehozott diagram mentése: A Diagramok & könyvek szekcióban a Diagramjaim fület választva láthatja az összes, Ön által létrehozott diagramot, és elmentheti azokat PDF fájlként. A Diagramjaim fül tartalmazza az összes, Ön által létrehozott diagramot: Válassza ki azt a diagramot, amit menteni szeretne, és kattintson a PDF megtekintése lehetőségre: Kattintson a Mentés ikonra

Mi az a diagramstílus?

A diagramstílus egy előre meghatározott stílus a családi diagramokhoz. 18 előre meghatározott stílussal rendelkezünk, melyek közül tetszése szerint választhat. A diagramstílust a diagramvarázsló 2. lépésében választhatja ki családi oldalán: Saját stílus létrehozásához csak kattintson a ‘Haladó beállítások’ elemre, ahol választhat a diagramhoz elérhető haladó szintű beállításokból: Itt szerkesztheti a használt betűtípust, a fotók méretét, a

Mit jelentenek a számok a személyek névjegykártyáján az Összesített diagramban?

Amennyiben egy személy többször is szerepel az Összesített diagramon, egy szám fog megjelenni a névjegykártyáján a diagramban. Ezáltal Ön tudni fogja, hogy ez a személy valahol máshol is megtalálható a diagramon.

Hogyan változtathatom meg egy online fényképalbum borító képét?

Az online fényképalbum borítóképe az album első fényképe. Ez azt jelenti, hogy a borító képet úgy tudod megváltoztatni, hogy a borító képnek szánt fényképet az album legelső képe helyére húzod, ami az album bal felső sarkában van. Vedd figyelembe, hogy amennyiben a családfádat a Family Tree Builder-ben szerkeszted, a fényképeid sorrendjét nem tudod online változtatni.

Tölthetek- e fel videót és dokumentumot a családi oldalamra?

Most már tölthetsz fel videót és dokumentumokat a családi oldaladra! Az opciót a Fényképek menüben a Fényképek és videók hozzáadása almenüben találod. Támogatott videó formátumok: flv, mov, mpg, mpeg, avi, mpe, mp4 , divx, qt, m1. Támogatott dokumentum formátumok :doc, docx, pdf, ps, pps, ppt, pptx, rtf, txt, xls, xlsx, zip. Fontos tudni, hogy nem

Mi a Legújabb fényképek album a Fényképek menüben?

A Legújabb fényképek album az első fényképalbum, amit a Fényképek menüben látsz. Ebben található az utolsó 100 feltöltött fénykép, vagy bármely fénykép, amit az elmúlt néhány hónapban töltöttél fel, egy albumba gyűjtve, hogy könnyen hozzáférhess a legújabb fényképeidhez. A vendégek nem látják ezt az albumot. És mivel ez egy virtuális album, sem törölni, sem szerkeszteni

Hogyan adhatok dátumot egy fényképhez a családi oldalamon?

Egy fénykép dátumának megadásához a családi oldalon: 1.   Jelentkezz be a családi oldaladra 2.    Kattints a Fényképek fülre 3.    Kattints egy albumra 4.    Kattints egy fényképre 5.    Kattints a  Cím, dátum és hely szerkesztése opcióra a fénykép tetején 6.    Add meg a dátumot 7.    Kattints a Jóváhagy gombra

Hogyan igényelhetek tagságot egy családi oldalra?

A MyHeritage-nél a családi oldalakat az Oldalmenedzserek kezelik, akik meghívnak másokat, hogy legyenek az oldal tagjai.  Azok a személyek, akik nem Oldalmenedzserek, vagy nem meghívott tagok, csak a publikus családi oldalakat láthatják (beleértve a családfát), de a megtekinthető információ korlátozott. Ha olyan családi oldalt talál, amelynek nem a tagja, de szeretné megtekinteni a teljes családfát,

Importálhatom a címjegyzékemet, hogy személyeket hívhassak meg a családi oldalamra?

Már sokkal egyszerűbb módszerünk van a családtagok meghívására a családi oldalára! Online levelezőrendszeréből, vagy az Outlookból is hívhat meg e-mail címmel rendelkező személyeket. Ez az új rendszer számos új e-mailszolgáltatót magába foglal, melyeket korábban nem importáltunk. Kérjük tekintse meg új meghívó oldalunkat a családi oldalán: ‘Kezdőlap’ > ‘További családtagok meghívása’. Ha legörgeti az oldalt, láthatja

Tudok eseményeket hozzáadni a naptáramhoz?

Igen! A családi oldalon megjelenő naptárhoz már saját eseményeket is adhat. Az esemény hozzáadásához kattintson a honlap jobb oldalán található ’Esemény közzététele’ gombra. Ezután a következő felugró ablakot fogja látni, ahol kiválaszthatja a dátumot, és megadhatja az eseménnyel kapcsolatos részleteket.

Meghívhatok két olyan személyt, akik azonos e-mail címet használnak?

A MyHeritage.com felhasználói fiókokat úgy hoztuk létre, hogy az adott személy e-mail címét használja a belépéshez az egyedi felhasználói fiókba. Két különböző felhasználói fiók nem használhatja ugyanazt a bejelentkezési adatot. Ezért minden egyes tagot különböző e-mail címmel szükséges meghívni. Tudjuk, hogy számos pár közös e-mail címet használ. Sajnáljuk, de ebben az esetben nem tehetünk kivételt.

Rákereshetek- e valakire a MyHeritage.com oldalon az e-mail címe alapján?

A  MyHeritage oldalon nem tesszük közzé a tagok e-mail címét. Ha valakivel kapcsolatba szeretnél lépni, akkor a családi oldalán keresztül teheted meg.

Mi az Arcfelhő?

Az Arcfelhő egy a MyHeritage által kifejlesztett jópofa alkalmazás, mellyel a számodra legfontosabb személyeket egy lenyűgözően új módon láthatod. Mihelyt felcímkézted a fényképeket, már élvezheted is a minden családi oldalon elérhető Arcfelhőt.  Az összes felcímkézett fénykéről megmutatja rajta található személyeket. Minél több képen szerepel az adott személy, annál nagyobb az arcát ábrázoló kép. Az egeret

Megváltoztathatom egy online oldalra meghívott tag adatait?

Egy meghívott tag adatainak megváltoztatásához válassza a következőt:  ‘Kezdőlap’ > ‘Az oldal tagjai’ Kattintson annak a személynek a nevére, akinek az adatait szerkeszteni szeretné. Bal oldalt találja az adott személy adatainak és profiljának szerkesztéséhez szükséges hivatkozásokat. Kérjük vegye figyelembe, hogy egy meghívott tag adatait csak akkor tudja megváltoztatni, ha az alábbi feltételek fennállnak: – A

Miért nem fogadja el a rendszer az új családi oldalam címét?

Mikor címet választasz a családi oldaladnak a MyHeritage oldalon, egyedi címet kell választanod. A legjobb, ha betűk és számok kombinációjából áll. Bizonyosodj meg róla, hogy minden szükséges mezőt kitöltöttél az oldalon, és folytasd az új oldal készítését!!

Ha Smart Match egyezésem van, hogyan vehetem fel a kapcsolatot a másik családfa tulajdonosával?

Smart Match™ egyezés esetén a másik családfa tulajdonosával való kapcsolat felvételhez, használd a Kapcsolat felvétele az oldal kezelőjével linket. Ezt a linket az egyes Smart Match™ találatok tetején találod, egy bizonyos találat megnézésekor. Felhívjuk a figyelmet, hogy ez egy Prémium ügyfelek számára elérhető alkalmazás.

Hogyan javíthatom ki a téves címkét az online fényképeken?

A téves megjelölés javításához a családi oldal fényképein, lépj be a családi oldalra és a Fényképek fül alatt kattints a Személyek címkézésére. A képernyő jobb oldalán, a Legújabban felcímkézve résznél kattints az Összes mutatása linkre! Válaszd ki a személyt a listából, akit javítani szeretnél, és húzd fölé az egeret, hogy láthatóvá váljon az eszköz ikon!

A Térkép alkalmazásban miért hiányoznak néhány országban egyes városok és utcák?

A MyHeritage.com, sok más weboldallal együtt,szoftverének térkép szolgáltatása támogatására a Google Maps- et  használja. A Google Maps weboldal (maps.google.com) nem ugyanazt az adatot mutatja, mint amit a Google kínál más a szolgáltatásait használó weboldalak és szoftverek számára. Például van néhány ország, mint Izrael is, ahol a Google az utóbbi időben törölt bizonyos helyeket, városneveket és

Mely fénykép formátumokat támogatja a családi oldal?

A családi oldal az alábbi fénykép formátumok feltöltését támogatja: .jpg, .jpeg, .jpe, .gif, .png, .bmp, .psd, .tif, and .tiff.

Hogyan jelölhetek meg embereket az online képeken?

Személyek megjelöléséhez a családi oldaladra feltöltött képeken, lépj be a családi oldalra és kattints a ‘Fényképek’ fülre. Kattints a ‘Személyek címkézése’ opcióra. Itt láthatod, hogy a fényképeiden az arcok felismerésre kerültek, és a felismert arcok személyenként csoportosítva lettek. Kiválaszthatod mely fényképen található ugyanaz a személy, és megcímkézheted a névvel. Nyomd meg a ‘Jóváhagy’ gombot és

Hogyan törölhetem a családi oldalamat a MyHeritage-en?

Figyelmeztetés:  A családi oldal törlése visszaállíthatatlan adatvesztést eredményez! A családi oldal törlésével minden tartalom törlődik, beleértve a családfát és a fényképeket is. A számítógépen található tartalmak, például a Family Tree Builder projektek nem törlődnek. Ha törölni akarod a családi oldaladat a MyHeritage oldalon, kövesd az alábbi instrukciókat: Először győződj meg róla, hogy azon az oldalon

Hogyan törölhetem a felhasználói profilomat a MyHeritage oldalon?

Figyelmeztetés:  A felhasználói profil törlése végeleges. Később nem állítható vissza! Ha törölni akarod a felhasználói profilodat a MyHeritage oldalon, kövesd az alábbi instrukciókat: Először győződj meg róla, hogy a saját profiloddal jelentkeztél be a MyHeritage oldalra. Kattints a ’Felhasználói fiók ’menüre  a képernyő jobb felső sarkában és válaszd a ’Felhasználói fiók beállítások’ menüt. Görgess az

Hogyan törlök egy tagot a Családi oldalról?

Egy tag törléséhez a családi oldalról a következőket kell végrehajtania: Lépjen be a fiókjába, és látogasson el a családi oldalára. Válassza a Kezdőlap > Az oldal tagjai menüpontot. Itt megtalálhatja az oldal összes tagját. Az eltávolítandó személy mellett kattintson a ’Tovább…’ linkre. A megnyíló opciók között talál egy Eltávolítás az oldalról lehetőséget. Ne felejtse, hogy

Hogyan változtathatom meg a vezetéknevek megjelenítési módját a családi oldalon?

A vezetéknevek megjelenítési módjának megváltoztatásához lépj be a profilodba a MyHeritage.com oldalon, majd válaszd a ’Felhasználói fiók’ menüt a jobb felső sarokban. Válaszd az ’Oldalbeállítások’ menüt, majd a ’Származástan’ fület. Itt láthatod az alábbi képernyőt a választható megjelenítési módokkal. Válassz egyet, és mentsd el.

A Hírlevelet idegen nyelven kapom. Mit tehetek?

Ha a családi oldal hírlevele vagy az eseményértesítő e-mail idegen nyelven érkezik, kövesd az alábbi lépéseket a hiba javításához: 1. Lépj be a családi oldaladra 2. Kattints a ’Felhasználói fiók’ menüre a jobb felső sarokban 3. Válaszd az ’Felhasználói fiók beállítások’ menüt 4. Kattints a legördülő menüre az ’A következő nyelven küldhet nekem e-mailt’ résznél,

Hogyan szerkeszthetem a profilomat?

Tudtad, hogy különbség van a MyHeritage.com tagi profil és a családi oldalon lévő profil között? A MyHeritage.com tagi profil tartalmaz minden olyan információt rólad, mely a tagságoddal kapcsolatos. Az e-mail címed, jelszavad, lakcímed, a családi oldalak, melyeknek tagja vagy, az érdeklődési köröd, stb. része a MyHeritage.com tagi profilodnak. Így néz ki a MyHeritage.com tagi profil:

Hogyan változtathatom meg a profilképemet?

Ha meg akarod változtatni a profilképedet a MyHeritage.com oldalon, kattints a ’Felhasználói fiók’ menüre a képernyő jobb felső sarkában, majd menj a ’Felhasználói fiók beállítások’ menüre. A MyHeritage. com tagi profil és a családi oldalbeli profil közti különbséget lásd itt: Hogyan szerkeszthetem a profilomat?

Hogyan kell fizetni az oldal továbbfejlesztéséért?

A családi oldal vagy a Family Tree Builder továbbfejlesztéséért fizethetsz hitelkártyával, csekkel  vagy átutalással. Ezeket megtalálod az Oldalhozzáférés menüben. Ehhez kattints a ’Felhasználói fiók’ menüre a képernyő jobb felső sarkában és válaszd az ’Oldalbeállítások’ menüt. A fizetés történhet dollárban (USD), euróban (EUR) vagy angol fontban (GBP). Ha tudni szeretnéd, mennyibe kerül a továbbfejlesztés a saját

Hogyan állíthatok be egy megjelölt képet személyes fényképként a családi oldalamon?

Ha van egy olyan személy a családfádban, aki több fényképen is meg van jelölve, és ki szeretnéd cserélni a személyes fényképét a családfán, kövesd az alábbi lépéseket: 1. Menj a Fényképek és videok oldalra 2. Menj a ’Személyek címkézése’ oldalra 3. Menj az ’Összes címkézett személy’ linkre a jobb felső sarokban 4. Írd be a

Hogyan változtatathatom meg a családi oldalam nevét?

A családi oldal nevének (címének) megváltoztatásához kattints a Felhasználói fiók menüre a jobb felső sarokban, és válaszd az Oldalbeállítások menüt. Kattints az ’Általános’ menüre. A ’Cím’ mezőben található az oldal neve. Írd be az új nevet, majd mentsd el a változtatást.

Hogyan tudok az oldalam tagjainak csoportos e-mailt küldeni?

Gyakran hasznos, ha egy oldal összes tagjának tudsz csoportos e-mailt küldeni, ha az oldal tagja vagy webmestere vagy. Ha esetleg egy meglepetés partira vagy más fontos eseményre akarod emlékeztetni őket. Vagy valamilyen információra van szükséged a családfával kapcsolatban, és segítséget szeretnél kérni. Nagyon egyszerű az összes tagnak vagy a tagok egy részének csoportos e-mailt küldeni.

Miért nem szerepel az összes esemény az esemény értesítő eamilben?

Már valószínűleg kaptál esemény értesítőt valamilyen eseményről, ha van családi oldalad, vagy tag vagy. Az eseményértesítő e-mailek HTML üzenetek fényképpel, melyek emlékeztetnek a családfán található személyek születésnapjára vagy évfordulóira. Miért van az, hogy bizonyos eseményekről nem érkezik értesítés, pedig biztos vagy benne, hogy szerepelnek a családfán? Ahogy a családfa egyre nagyobb lesz és egyre több

Hogyan hívhatok meg tagokat a családi oldalamra a Family Tree Builder- ből?

További tagok meghívásához a Family Tree Builder- ben menj a Közzététel-> Saját oldalak menüre. Ott találsz egy listát a családi oldalaidról. Válaszd ki, hogy melyikhez szeretnél új tagokat meghívni, és kattints a ‘Tagok meghívása’ linkre. Itt meg tudod adni a meghívni kívánt személyek nevét és e-mail címét.

Mi az online kvóta alap előfizetésnél?

Ha egy alap oldal tagja vagy (nem fizető tag), a családfán legfeljebb 250 személy jeleníthető meg, a tárterület pedig 250 MB. Ez a családi oldalon lévő összes családfára vonatkozik, függetlenül attól, hogy online fa, vagy a Family Tree Builder- ből let közzétéve. Ha továbbfejlesztenéd a családi oldaladat, menj a MyHeritage. com oldalra és jelentkezz be.

Hogyan rendelhetek poszter nyomtatást a családfámról?

Poszter nyomtatás rendeléséhez készíts egy diagramot. Ezt a Családfa-> Diagramok és könyvek menüben tudod megtenni. Válaszd ki a diagram típusát és kövesd a varázsló lépéseit a folytatáshoz:

Mikor kinyomtatom a Minden az egyben diagrammot, nagyon kicsi. Mit tehetek?

A Minden az egyben diagram eszköz a családi oldal Családfa ->Diagramok&könyvek részében egy PDF fájlként elmenthető diagramot készít a családfa összes személyéről. Ha a családfa nagy és egy egyoldalas diagramot nyomtatsz A4-es papírra, a nevek nagyon kicsik lesznek. Több megoldás is van erre a problémára: 1. Mentsd el a diagramot PDF fájlként és egy nyomtatással

Hogyan iratkozhatok le az e-mail hírlevelekről?

E-mail hírlevelek letiltásához: Lépj be a családi oldaladra és kattints a ‘Felhasználói fiók’ menüre a job felső sarokban, majd válszd az ‘Oldalbeállítások’ menüt. A ‘Beállításaim’ menüben a’ Családi hírlevé’l részben megtalálod a leiratkozást a hírlevélről. Esemény emlékeztetők letiltásához: Lépj be a családi oldaladra és kattints a ‘Felhasználói fiók’ menüre a job felső sarokban, majd válszd

Titkosíthatok-e egy személyt a családfámon?

Jelenleg nincs olyan opció, mellyel egyes személyek titkosíthatók az online vagy GEDCOM családfákban. Egyes személyeket a Family Tree Builder- ből közzétett családfádon tudsz titkosítani. Ehhez menj a Family Tree Builderben a projektre, és menj a titkosítani kívánt személyre. Kattints a ‘Szerkesztés’ gombra az adatok szerkesztéséhez. Menj a ‘Továbbiak’ fülre, és jelöld be az ‘Ez a

Hogyan szerkeszthetem a személyes adatokat az online családfámban?

Amennyiben a családfádat a Family Tree Builder programban szeretnéd épiteni akkor kérlek, olvasd el a következőt: Hogyan szerkeszthetem valaki adatait a Family Tree Builder-ben? Lássuk az online családfa építés főbb részeit: Ha bármikor kérdésed van a családfa építéssel kapcsolatban, használd a Súgó menüt. A Lista nézet a bal oldalon mutatja a családfában szereplő összes személyt. Bármely személyre kattintva

Milyen jogosultságai vannak az oldalam tagjainak?

A családi oldal tagjai teljes szerkesztési jogosultsággal rendelkeznek arra a bizonyos oldalra. A tagok korlátozásához, hogy ne tudják szerkeszteni a családfát, kattints a ‘Felhasználói fiókra’ a jobb felső sarokban és válszd az ‘Oldalbeállítások’ menüt. Ezen belül válaszd az ‘Adatvédelem’ menüt, ahol a ‘Tagok’ fülnél található az opció, mellyel a tagok nem szerkeszthetik a családfát. Mentsd

Hogyan takaríthatok meg tárhelyet a családi oldalamon?

Minden családi oldal a MyHeritage oldalon korlátozott tárhellyel rendelkezik, melynek nagysága függ az előfizetéstől: – Normál felhasználók számára a limit 250 MB – Premium felhasználók számára a limit 500 MB – A Premium Plus felhasználók számára nincs tárhelykorlátozás Több módon is meg lehet takarítani tárhelyet a családi oldalon: 1.A fájlok típusaival: Törekedj JPG és GIF

Hogyan kapcsolhatom össze magam a családfámmal az oldalamon?

Ha te vagy az oldal webmestere, és kapcsolni szeretnéd magad a családfához: Lépj be a családi oldaladra. Kattints az ‘Oldal tagjai’ menüre. Kattints a ‘Tovább’ opcióra majd válszd a ‘Kapcsolat rögzítése’-t. Kezdd el begépleni a nevedet a név mellett megjelenő üres mezőbe. Nyomd meg az ‘Alkalmaz’ gombot. Ha te vagy az oldal webmestere és össze

Hol találom a családi oldalamon a Family Tree Builder programban felvitt jegyzeteket?

A jegyzetek a személy profil oldalának ‘Életrajz’ részében találhatók. Egy szeméyl profil oldala úgy érhető el, hogy a Családfa ->Személyek menüben rákeresünk a névre, majd a ‘Tovább’ opció után a Profiloldalra kattintunk.  

Segítség! Idegen nyelvű a családi oldalam!

A MyHeritage.com oldal és a Family Tree Builder program 38 nyelvet támogat. Milyen nyelveket támogat a MyHeritage? A családi oldalak mind a 38 nyelven megtekinthetők, függetlenül az oldalszerkesztőjének nyelvétől. Ez különösen azok számára előnyös, akiknek szerte a világon vannak rokonai. Minden családtag a saját anyanyelvén olvashatja az oldalt. Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal navigáció

A GEDCOM fájlban a fényképek is szerepelnek?

A GEDCOM egy szövegfájl, ami nem tartalmazza a fényképeket. de tartalmazhatja a fényképek elérési útját a számítógépen vagy a családi oldalon. Importing and exporting GEDCOM files from your family site on MyHeritage.com: A MyHeritage.com oldalról exportált GEDCOM fájl tartalmazza a fényképek elérési útvonalát. A MyHeritage.com alkalmas bármely, fényképek elérési útját is tartalmazó GEDCOM fájl importálására.

Ingyenes-e a MyHeritage?

A családi oldalak – a családi és közösségi weboldalak elsődleges megjelenítői előfizetésen alapulnak. Az alap kategória ingyenes. A prémium kategória előfizetéshez kötött, melynek díja évente kerül kiszámlázásraKiválaszthatod a számodra legmegfelelőbb kategóriát, és bármikor továbbfejlesztheted a családi oldaladat. A Family Tree Builder szoftver, mellyel könnyedén felépítheted családfádat, ingyen letölthető http://www.myheritage.com/family-tree-builder. A MyHeritage Research genealógiai kereső ingyenesen

Milyen nyelveket támogat a MyHeritage?

A MyHeritage.com édsa a Family Tree Builder összesen 38 nyelvet támogat. Ez azt jelenti, hogy a weben használt nyelvek több mint 85%-át lefedjük. Az elérhető nyelvek: angol, héber, francia, német, olasz, spanyol, katalán, portugál, orosz, török, brazil portugál, norvég, svéd, mandarin kínai, japán, koreai, dán, lengyel, magyar, finn, arab, szlovák, litván, bolgár, maláj, fárszi, szerb,

Hogyan változtathatom meg a családi oldalam nyelvét?

A MyHeritage.com oldalon és a Family Tree Builder programban 38 nyelvet támogatunk. Milyen nyelveket támogat a MyHeritage? A családi oldalak megtekinthetők mind a 38 nyelven, tekintet nélkül arra, hogy az oldal kezelője milyen nyelven szerkeszti az oldalt. Ez különösen azok számára előnyös, akiknek szerte a világon vannak rokonai. Minden családtag a saját anyanyelvén olvashatja az

Milyen típusú családfáim lehetnek?

A családi oldaladon három féle családfád lehet: 1. Online családfa: Ez a családfa közvetlenül az oldalon épül. Online nézhető és szerkeszthető a családi oldaladon. Lehetővé teheted azt is, hogy az oldalad tagjai is szerkeszthessék. A családfa információi a családfa FEDCOM fájljának exportálásával ( Családfa->Fák kezelése menü) menthetők a számítógépre. 2. GEDCOM fa: Ez alapvetően egy

Hogyan törölhetek fényképet egy online albumból?

Ha törölni szeretnél egy fényképet egy albumból, egyszerűen kattints a kis ikonra a fénykép jobb alsó sarkában. Fontos: ha korábban a másolás funkciót használtad egy fénykép egyik albumból a másikba történő áthelyezéséhez, a Törlés funkció az összes albumból törölni fogja a fényképet. Erre egy figyelmeztető üzenet emlékeztet, valóban törölni akarod-e a fényképet az összes albumból

Hogyan hívhatok meg tagokat a családi oldalamra?

Tagok meghaívásához a családi oldalra egyszerűen kattintsa a ’További családtagok meghívás’ linkre a családi oldalad kezdőlapján. Ez az opció megtalálható az ’Oldal tagjai’ linken is. Itt látható egy lista a családfa azon tagjairól, akik még nem kerültek meghívásra a családi oldalra. Az oldal aljára görgetve megtalálod azt az opciót, mellyel olyan új tagokat hívhatsz meg,

Hogyan titkosíthatok egy fényképalbumot?

A fényképalbumod teljes titkosításához kövesd az alábbi lépéseket: 1. Kattints a ’Fényképek’ fülre és menj a ’Keresés’ menübe. 2. Kattints a titkosítandó albumra. 3. Kattints a ’Részletek szerkesztése’ gombra. 4.A szerkesztési képernyő 3. részében, szüntesd meg a kijelölést az a’Album nyilvánossá tétele’ jelölő ablakban. 5. Kattints a ’Mentés’ gombra a változások elmentéséhez.

Exportálhatok-e GEDCOM fájlt a családfámról a családi oldalamon?

Ha van egy családfád a MyHeritage.com családi oldaladon, az exportálhatod GEDCOM fájléként. Ehhez jelentkezz be, és menj a ’Családfa’ fülre. Majd kattints a ’Fák kezelése’ menüben az ’Exportálás GEDCOM fájlba’ opcióra.  

Miért látok „Ismeretlen” személyeket az online családfámban a Family Tree Builder programból való közzététel után?

Két fő oka lehet az ’Ismeretlen’ személyek megjelenésének az online fában a Family Tree Builderből történő közzététel után. Titkosított személy a Family Tree Builder programban Nyisd meg a projektet a Family Tree Builder programban. Keress rá a személy nevére , aki ’Ismeretlen’- ként jelenik meg. Kattints a Szerkesztés> Adatok szerkesztése [Név]. Kattints a ’Továbbiak’ fülre.

Hogyan tölthetek fel GEDCOM fájlt a MyHeritage.com oldalon, ha új tag vagyok?

Ha még nincs családi oldalad és családfád a MyHeritage.com oldalon, kövesd az alábbi lépéseket a családi oldalad létrehozásához és a családfád online szerkesztéséhez. A MyHeritage.com kezdőlapjáról kattints a ’Családfa importálása (GEDCOM)’ linkre. Add meg a nemedet, a kerszt- és utónevedet és e-mail címedet. Keresd meg a számítógépeden a GEDCOM fájlt és kattints az OK gombra.

Hogyan tölthetek fel GEDCOM fájlt, ha már van családi oldalam, és családfám?

Ha már tagja vagy a MyHeritage.com oldalnak, és már van családi oldalad és családfád, kövesd a következő lépéseket a GEDCOM fájl feltöltéséhez 1. Jelentkezz be és menj a családi oldaladra. 2. Kattints a ’Családfa’ fülre. 3. Kattints a ’Családfa importálása’ – ra 4. Keresd meg a számítógépen a GEDCOM fájlt és katttints a ’Feltöltés’ gombra.

Hogyan változtathatom meg egy személy személyes fényképét az online családfámban?

Ha a családfádat a Family Tree Builder programban építed, olvasd el a következőt: Hogyan cserélhetem le egy személy személyes fényképét a Family Tree Builder programban? A személyes fénykép megváltoztatásához kövesd az alábbi lépéseket: 1. Kattints a személyre a személyes adatai megjelenítéséhez. 2. Kattints a ’Beállítások’ gombra, és válszd a ’Személyes fénykép törlése’ opciót. 3. Adj

Mennyibe kerül a családi oldal továbbfejlesztése?

A családi oldalad fejlsztési költségének megtekintéséhez menj a Felhasználói fiók-> Oldalhozzáférés menübe. Kattints a Kategória fejlesztése gombra a képernyő jobb alsó sarkában. Kövesd a lépéseket, mintha fejlesztenéd az oldalt a megfelelő szint és az előfizetés idejének megadásával. A z oldal automatikusan kiszámolja az árat az aktuálisan elérhető kedvezményekkel együtt.

Hogyan győződhetek meg róla, hogy a családi oldalamon található információk bizalmasak?

A MyHeritage. com oldalon a családi oldalak automatikusan olyan adatvédelemi beállításokkal vannak ellátva, melyek megakadályozzák, hogy vendégek az élő személyek bizalmas adataihoz, úgy mint keresztnevek és e-mail címek, hozzáférhessenek. Abban az esetben, ha ezek az adatvédelmi beállítások nem elég szigorúak számodra, az alább i lépésel lehetővé teszik az oldal és tartalmainak teljesen bizalmassá tételét. A

Hogyan törölhetem a tagságomat egy másik családi oldalon?

Ha tagja vagy egy családi oldalnak, és törölni szeretnéd a tagságodat az oldalon, lépj be a profilodba és a jobb felső sarokban kattints a Felhasználói Fiókíy Saját oldalaim menüre. Minden családi oldal (melyeknek tagja vagy) jobb oldalán találsz egy X jelet. Az X-re kattintva törlöd a tagságodat az adott oldalon.

Hogyan törölhetek egy személyt az online családfámból?

Ha a családfádat a Family Tree Builder programban építed, please olvasd el a következőt: Hogyan törölhetek egy személyt a Family Tree Builder programban? Egy személy törléséhez a közvetlenül a MyHeritage.com oldalon létrehozott családfában, kattints a személy kártyájára, és töröld a személyt. Vedd figyelembe, hogy abban az esetben, ha a személy törlése elvág egy másik személyt

Milyen adatvédelmi lehetőségek vannak a családi oldalamon?

Az adatvédelmi beállítások lehetővé teszik az oldaladhoz való hozzáférés szabályozását. Először is, hogy kik látogathatják az oldaladat. Minden családi oldal esetében három típusú felhasználó létezik. Az első a Webmeter, aki létrehozta a családfát, vagy az akinek a családfa létrehozója ilyen jogosultságot adott. A Webmesternek, aki az oldalt létrehozta, van a legtöbb jogosultsága. A második típus,

Ha a Family Tree Buildert használom, miért nem tudom a családfámat online szerkeszteni?

A magyarázat, hogy miért nem tudod a fádat szerkeszetni, az online fák eltérő típusában keresendő. A családi oldalon három különböző típusú családfád lehet; Egy online készített családfa, családfa, amit GEDCOM fájlból importáltál vagy egy családfa amit a Family Tree Builderben készítettél, és közzé tetted a családi oldaladon. Ha a fádat Family Tree Builderben készítetted, és

Hogyan használjam a Létező személyhez ad/ Kapcsolat eltávolítása funkciókat az online családfámon?

Ha a családfádat a Family Tree Builder programban építed, olvasd el a következőt: Hogyan használjam a Csatol/ Leválaszt funkciót a Family Tree Builder programban? Ha a családfádat közvetlenül a családi oldaladon építed a MyHeritage.com oldalon és a következők egyikét szeretnéd megtenni: * Hibás kapcsolat kijavítása gyermekek és családok vagy házastársak között . * Egy teljes

Visszaállítható-e a Family Tree Builderben épített családfa a családi oldalamról?

Amikor a családfádat közzéteszed a családi oldalon, amellett, hogy megosztod azt, egy online másolat is készül róla, amely bármikor lementhető. Éppen ezért ajánlatos a frissített családfát frendszeresen közzéteni. Ha a családfát vissza akarod állítani a családi oldaladról, kövesd az alábbi lépéseket: 1) Nyisd meg a Family Tree Builder szoftvert! Ha nincs telepítve, kattints ide a

Hogyan adhatok hozzá örökbefogadott vagy mostoha gyerekeket az online fámhoz?

Ha a családfádat a Family Tree Builder programban építed, olvasd el a következőt: Hogyan adhatok hozzá örökbefogadott vagy mostoha gyerekeket a Family Tree Builderben? Példa adoptálásra az online családfában: 1. Kattints a profil megtekintése gombra. 2. Kattints a ’Profil szerkesztése’-re. 3. Kattints a Családom menüre. A ’Kapcsolat a szülőkkel’ legördülő menüben válaszd az adoptált gyermek

Lehet-e online szerkeszthető családfám is, ha a Family Tree Builder programot használom?

A Family Tree Builder fák jelenleg nem szrkeszthetők a családi oldalon. A FTB fák a családi oldalra kerülnek közzétételre, ahol megtekinthetők, de minden változtatás a FTB programban történik a számítógépen, nem pedig a családi oldalon . Ha szeretnél egy online szrkeszthető családfát, tedd a következőt: Nyisd meg a családfádat a Family Tree Builder programban. Menj

Hogyan nyomtathatom ki a teljes családfámat egy oldalra online?

Ha a Family Tree Builder programban építed a családfádat, olvasd el a következőt: Hogyan nyomtathatom ki egy oldalra a teljes családfámat a Family Tree Builderben? Ha a teljes családfádról szeretnél diagrammot nyomtatni, használd az Összesített diagrammot. Jelentkezz be a családi oldaladra és kattints a Családfa > Diagrammok és könyvek menüre. Válaszd ki a Minden egyben

Hogyan tudom az online családfámat a Family Tree Builder programba exportálni?

Amennyiben a családfádat a Family Tee Builder programban építetted, és visszaállítanád a családi oldaladon található családfádról, kattints a linkre: Visszaállítható-e a Family Tree Builderben épített családfa a családi oldalamról? Amennyiben a családfádat a családi oldaladon MyHeritage.com oldalon építetted, és most a Family Tree Buildert szeretnéd használni, kövesd az alábbi utasításokat a családfád Family Tree Builderbe

Hogyan adhatok családtagokat az online családfámhoz?

Ha a Family Tree Builder-t használod a családfaépítéshez, olvasd el a következő bejegyzést: Hogyan adhatok családtagokatt a családfámhoz a Family Tree Builder-ben? A családtagok online családfába való hozzáadásához használd a ’Hozzáadás’ linket egy névjegykártyán a fán. Válaszd ki a megfelelő kapcsolatot (fiúgyermek, leánygyermek, anya, apa, partner, stb). A Szerkeszt link használatával szerkesztheted a személy adatait,